HMY Nordic blir en del av Nitton93 Group. Både Nitton93 och HMY Nordic jobbar med design, konstruktion, produktion och installation av butiksinredning. Förvärvet är en del av Nitton93s tillväxtresa och innebär att företaget får en starkare närvaro i Norge och större marknadsandel i hela Norden. Bolagen kommer tillsammans omsätta cirka 320 miljoner SEK per år.

— Vi är både glada och förväntansfulla över att knyta HMY Nordic till oss. De är ett bra team med lång erfarenhet och kunskap inom retail som har en bra företagskultur. Vi är övertygade om att vi kommer lära mycket av varandra och fungera fantastiskt bra tillsammans. Genom att även jobba nära HMY Group på europeisk nivå stärks dessutom vår position för att kunna serva europeiska och globala kunder på den nordiska marknaden. Med befintliga och nya kunder såg vi redan tidigare fram emot 2021, nu gör vi det ännu mer, säger Erik Hagerius, vd på Nitton93.

HMY Nordic grundades i januari 2015 med HMY-koncernen som delägare. En koncern som årligen omsätter omkring 5 miljarder SEK. Målet med uppköpet för de lokala ägarna var en kombination av att betjäna befintliga HMY-kunder och expandera erbjudandet till fler nordiska kunder. Grundarna av HMY Nordic, som fortfarande finns kvar som delägare, arbetar mot samma strategiska mål, men nu tillsammans med Nitton93. Tillsammans kommer bolagen leverera butiksinredning och butikskoncept till kunder som Apoteket AB, Elgiganten, Pressbyrån, 7-Eleven, Yamaha Motors, Clas Ohlson, Stadium, Telia, Intersport Norge och många fler.

Precis som Nitton93 är HMY Nordic ett fullserviceföretag inom butiksinredning. Företagen arbetar med hela processen från design av butik, via produktion till installation. Efter uppköpet kommer det gemensamma varumärket vara Nitton93. Arbetet kommer fortsatt rikta in sig på att leverera innovativa produkter, tjänster och lösningar för att leverera en bra shoppingupplevelse för butiksbesökare i hela Skandinavien/Norden.

— Nitton93 är en kreativ partner som känner marknaden och jobbar med många av de största kunderna på den nordiska marknaden. Vi har under flera år samarbetat kring leveranser till Elkjøp och Elgiganten. Därför vet vi att Nitton93 är en mycket kompetent partner. Med Nitton93s erfarenheter kan vi fortsätta utvecklas tillsammans. Vi är säkra på att vi båda och våra kunder kommer få stor nytta av det. Vi är båda väldigt glada och förväntansfulla över vad framtiden har att erbjuda när Nitton93 köper in sig i vårt bolag, säger Troy Abrahamsen, VD för HMY Nordic, som nu byter namn till Nitton93 Norge AS.

Nitton93 är en butiksinredningsleverantör, vars mål är att leverera attraktiva och säljande butiker. De är med under varje steg av processen, när man skapar en ny butik eller omarbetar en existerande kedja. De är proffs på att göra unik koncept för varumärken och butikskedjor repeterbara och effektivisera etableringsprocessen. Nitton93 grundades år 1992 och har sedan tidigare huvudkontor och centrallager i Örebro och säljkontor i Tønsberg, nu tillkommer även kontor i Oslo, Göteborg och Warszawa.